Gluteenivaba kiudaineallikas, mis sobib küpsetamiseks ja toiduvalmistamiseks. Gluteenivaba peene kartulikiul on suurepärane vedelikku siduv võime, mis annab nt saiakestele mahlakuse ja parandab nende säilivust.
Kartulikiudu saab toiduvalmistamisel kasutada mitmel viisil, näiteks liha ja kala paneerimiseks, koogivormis riivsaia asemel, muretainas muna asemel niiskuse sidumiseks ning magusates ja soolastes küpsetistes kiudainelisandina.
Pofiber sisaldab 65% kiudaineid, millest 2/3 on lahustuvad ja 1/3 lahustumatud. Pofiberist saab nii lahustuvaid kiudaineid, mis toetavad soolestiku toimimist kui ka lahustumatuid kiudaineid, mis toetavad ainevahetust. Lahustuvad kiudained aeglustavad toitainete imendumist ja hoiavad ära näiteks veresuhkru kiire tõusu. Sobib Low-FODMAP dieedi korral. (Vt Semper Pofiber)